سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]
دانلود خبر

معاون سیاست‌گذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از امضای تفاهم‌نامه همکاری بین این معاونت و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور خبر داد.

 

به گزارش ایسنا، تفاهم‌نامه «راه‌اندازی گروه پژوهشی اخلاق فناوری» در چارچوب همکاری میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به منظور تقویت رویکرد توجه به جنبه‌های اخلاقی در توسعه فناوری منعقد شده است.

 

دکتر سید سپهر قاضی‌نوری، معاون سیاست‌گذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری بین این معاونت و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: با توجه به آهنگ پر شتاب تجهیزات فناورانه و ضعف نظام‌های اخلاقی سنتی جوامع در تطبیق با این موضوع، ضرورت توجه به اخلاق فناوری در مواردی همچون تقاضا برای مسوولیت اجتماعی بیشتر، افزایش آگاهی‌های عمومی از مشکلات و عوارض توسعه فناوری‌ها و ارائه آموزش‌های لازم در خصوص پیامدهای فناوری، احساس می‌شود.

 

وی در خصوص اهداف این تفاهم‌نامه خاطر نشان کرد: رعایت اخلاق فناوری از دو جنبه تولید فناوری (عرضه کنندگان فناوری) و کاربرد فناوری (مصرف‌کنندگان فناوری) اهمیت دارد. در این راستا، هدف از این تفاهم‌نامه، راه‌اندازی گروه پژوهشی اخلاق فناوری است که تبیین جنبه‌های اخلاقی فناوری را به ویژه با اولویت فناوری‌های همگرای چهارگانه (نانو فناوری، زیست فناوری، فناوری اطلاعات و فناوری شناختی) در دستور کار خود قرار دهد.

 

قاضی نوری به مهم‌ترین تعهدات دو طرف در این تفاهم‌نامه اشاره کرد و گفت: از مهمترین تعهدات مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تلاش در جهت کسب موافقت هیات امنای مرکز در خصوص ایجاد گروه پژوهشی و پیگیری جهت اخذ موافقت اصولی آن از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

 

وی ادامه داد: از مهمترین تعهدات معاونت علمی و فناوری نیز این است که تا پایان مدت اعتبار این تفاهم‌نامه سه ساله، هزینه انجام فعالیت‌ها و پروژه‌های مصوب در کارگروه مشترک متشکل از نمایندگان که با حضور دو نماینده از هر طرف تشکیل شده است را به صورت ابلاغ اعتبار تامین کند.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط 93/1/20:: 3:54 عصر     |     () نظر